logo 001 Energija narave  elan 

4. teden tekmovanja v GKL 2015

Za nami so že trije tedni igranja v GKL 2014, ki so potekali brez nekih problemov in samo želimo si lahko, da bi se tako tudi nadaljevalo.

Večina tekem je že bila odigranih, prestavljene so le še tri tekme od katerih se samo še za eno ekipi dogovarjata o novem terminu igranja. To je več kot odlično in samo želim si lahko, da tudi v prihodnje ne bo veliko prestavitev.

Organizacija tekem in obnašanje igralcev je na visokem nivoju, tako da do sedaj še nisem prejel nobenih pritožb na to temo.

Se je pa v 1.GKL zgodilo, da je za ekipo na eni tekmi nastopil igralec, ki je v tej sezoni nastopil na dveh tekmah 2.SKL (skupno le 20 minut) in potemtakem ne bi smel nastopiti za nobeno ekipo v GKL 2015. Zato je bila omenjena tekma registrirana po uradni dolžnosti z 20:0, ekipa za katero je omenjeni igralec nastopil pa tudi ni dobila točke za sodelovanje...

Še enkrat opozarjam ekipe, da je v pravilih GKL jasno zapisano, da v ekipah ne smejo nastopati igralci, ki so v zadnji sezoni nastopali za katerokoli člansko ekipo v 1., 2. in 3.SKL ali v prvi in drugi državni ligi v drugih državah. Nastope igralcev je enostavno preveriti na spletni strani KZS oz. državnih lig, tako da je zelo težko prikriti nastope takih igralcev. Poudarjam pa, da se v takih primerih ekipo kaznuje tudi, če se nasprotna ekipa ne pritoži oz. se kasneje ugotovi nastop igralca, ki mu je s pravili nastopanje v GKL prepovedano. Če tak igralec nastopi na dveh tekmah avtomatično pomeni, da bo ekipa izključena iz nadaljnjega tekmovanja.

Vsekakor upam, da se podobni primeri v GKL ne bodo več ponavljali.

Želim vam prijeten športni teden v GKL 2015!