logo 001 Energija narave  elan 

Splošno o 1.GKL

V 1.Gorenjski košarkarski ligi (1.GKL) bo nastopalo osem moštev.

Sistem tekmovanja je popolnoma enak kot v prejšnji sezoni. Moštva igrajo v rednem delu dvokrožno vsak z vsakim (14.krogov).

Po končanem rednem delu sledi PLAY OFF za moštva uvrščena od 1. do 4.mesta. Na finalnem turnirju dobimo le zmagovalca GKL, vsa ostala mesta pa se določijo na osnovi uvrstitve v rednem delu tekmovanja.

Tekme na finalnem turnirju se odigrajo v naslednjem vrstnem redu: 1 : 4 ter  2 : 3, nakar zmagovalca teh tekem igrata za 1.mesto v GKL.

Iz lige neposredno izpade zadnjeuvrščeno moštvo 1.GKL, 7.uvrščeno moštvo 1.GKL pa igra play-out z 2.uvrščenim moštvom iz 2.GKL.

Odigrata se dve tekmi. Moštvo, ki je boljše v zmagah ali koškoličniku iz teh dveh tekem, napreduje oziroma ostane v 1.GKL.

Domačin druge tekme je 2. uvrščeno moštvo 2.GKL.

Prijavnina za nastop v ligi znaša 360 € (ob že vplačani članarini) in bo obračunana skupaj z zaostalimi obveznostmi in terjatvami, ki so bile navedene pri tekmah v sezoni 2016.

Plačilo prijavnine morate poravnati najkasneje do 1.maja 2017. Plačilo boste izvedli na TRR Društva gorenjska košarka št. SI56 6100 0000 3674 125 s pripisom 'Prijavnina GKL 2017'. Prejeli boste predračun, po plačilu predračuna pa tudi uraden račun.

Delegiranje sodnikov bo kot vedno opravljal Matej Kozjek (tel. 041-600-356).

Opozarjam vas, da prestavitve tekem pravočasno javite Mateju KOZJEKU. Upam, da mi prepoznih prestavitev tekem ne bo potrebno kaznovati.

Moštva naprošam, da pred tekmovanjem preverijo stanje igrišč, zarišejo črto za tri točke (oddaljeno 6,75m od središča koša), zamenjajo dotrajane mrežice, po možnosti tudi začrtajo nove črte na igrišču, po potrebi očistijo igrišča...

Prva tri uvrščena moštva bodo prejela pokale, prav tako pa bo deležen posebne nagrade najboljši strelec finalnega turnirja v 1.GKL in morda še kdo.